maanantai 8. joulukuuta 2014

Toko korkattu!



Eilen oltiin Porvoossa PORSKin hallikokeessa korkaamassa Vean kanssa ALO-luokka. Tuomarina oli tuttu Harri Laisi, joka on joskus ollut tuomaroimassa myös Nikan tokokisoja. Liikkeelle lähdettiin aamusella, koska Oma oli samassa luokassa kisaamassa aiemmalla numerolla. Samalla saatiin Vean kanssa kivasti aikaa tutustua koepaikkaan. Itseäni vähän jännitti, kun halliin ei päässyt kuin juuri ennen oman paikkamakuun alkua, mutta onneksi hallin ulkopuolellakin tulivat jo haisut ja koirakontaktit.
Vean kanssa otettiin tuttu tyyli, eli vähän temputtelua, leikkiä ja sitten törröttämään jonnekin, jotta koira saa rauhoittua ja seurailla ympäristöään. Paikkamakuussa vieressämme oli bortsu ja sheltti, joista jälkimmäistä vähän jännitti. Sekä paikkis, että yksilöliikkeet menivät kuitenkin oikein kivasti ja lopputulemana 184,5p, ALO1 ja KP!




Alla vielä vähän tarkemmin pisteet ja jotain, mitä tuomarin huomioista jäi mieleen:
Luoksepäästävyys 10
. Laisi lähestyy koiria tosi kivalla tavalla vähän sivulta. Vea nyt ei ota nokkiinsa tulee luo miten vain, mutta pienempienkin koirien omistajana iso peukku tästä tuomarille! Vea haisteli kädet, ei liikkunut.
Paikkamakuu 10. Vieressä koira piippasi ja nousi seisomaan, mutta Vean paikkamakuu on niin varma, että olisin hämmästynyt jos se olisi sieltä jonnekin lähtenyt.
Seuraaminen kytkettynä 8,5. Koiraa jännitti sen verran, että se hieman haahuili. Suorilla oli korrekti, mutta täyskäännöksessä (yleisön vieressä) teki ison kaaren selän takaa. Perusasento suora, mutta olisi saanut istua nopeammin.
Seuraaminen taluttimetta 8,5. Liikejärkkää oli sekoitettu sen verran, että kisoissa taluttimetta seuraaminen oli vasta seisomisen jälkeen. Tässä muuten ok, mutta jälleen täyskäännöksessä jäi jälkeen (sen verran, että päätin antaa toisen käskyn). Nyt jälkiviisaana olisi pitänyt tajuta, että kun koira oli vähän ajatuksissaan, olisin ihan hyvin voinut tehdä vähän hitaammat täyskäännökset ja antaa sille aikaa ehtiä mukaan. Jälleen perusasennot suorat, mutta vähän hitaat.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5. En muuten tiedä mistä puolikas piste, olisko ollut vähän hidas?
Luoksetulo 10. Tästä tuli vain kehuja.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9. Otti pari askelta ennen kuin pysähtyi.
Estehyppy 9. Haisteli estettä.
Kokonaisvaikutus 8,5. Oli kuulemma kivannäköistä ylipäätään, mutta näitä yllekirjoitettuja korjattavia vielä.
184,5p, ALO1, KP



M kirjoitteli Oman kisakäynnistä Ykän blogin puolelle!


tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulukuu



Mitäs tässä ellei elämää. Pian alkavat joululomat ja koirille on tiedossa muutoksia arkeen, kun meillä on edessä muutto. Kovin pitkälle ei lähdetä, länttä kohti naapurikuntaan. Ulkoilualueet uuden asunnon läheisyydessä vaikuttavat lupaavilta ja samalla loppuu myös hissirumba. Omat tuntemukset ovat ristiriitaiset, Itä-Helsinki on ollut koti liki koko elämäni, mutta tämän koiramäärän kanssa "korpi" on meille parempi ratkaisu. Uusi asunto vaikuttaa kotoisalta.


Treenailu on viime aikoina tapahtunut lähinnä ilta-aikaan ja sisällä. Vapaavuoro oman seuran hallilla on jo nyt osoittautunut hyväksi ostokseksi, kun enää ei haittaa pimeä tai viima. Vea on jatkanut ohjatuissa PK-treeneissä tähän asti ja Nikalla oli viime sunnuntaina viimeinen agilitytunti, nyt ollaan ensi vuoden alkuun asti omillamme ja keskitytään joululomailuun/pakkaamiseen/omatoimiseen treenaamiseen. Ensi sunnuntaille on varattu tokon ALO-kilpailut Omalle (M ohjaa) ja Vealle (minä ohjaan), niistä varmaan lisää sitten tuonnempana.



Vielä kun jäisi lumi maahan, niin tässä alkaisi olla varsin jouluinen meininki.