sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Laukkaillen

Viehetreenien jälkeen, kaikki kuvat on napannut Laura Niska
Käyn vain lyhyesti tätä viikkoa läpi.
Maanantaina ja torstaina oli toko, harjoiteltiin paikalletulossa, että Vea on ensin ja mennään suoraan tekemään jotain. Auttoi huomattavasti Vean ulinaan, se ei hermostunut kun sai mennä Ykän edellä, eikä sillä ollut aikaa ihmetellä missä ollaan ja ketä voisi haukkua. Kun pääsimme keskittymään heti, tuli jo alkutreeneistä paljon iloisempi fiilis. Ryhmässä seuraamisessa Vea ei kytännyt lainkaan muita, vaan keskittyi palloon. Harjoittelimme pallopalkan siirtämistä kainaloon, viikon myötä Vea on alkanut tajuta uuden palkkauspaikan tosi hienosti ja pystyn pyytämään perusasentoakin jo paljon eleettömämmin. Vielä pitäisi muistaa pysyä suorana, tuppaan katsomaan missä koira menee ja vääntyilen sitten itse vähän miten sattuu. Selkä suoraksi ja katse eteen, varsinkin kun koiran pitäisi nousta ylös makuulta.


Tiistaina käytiin Hyvinkäällä Luhtilaukkaajien viehetreeneissä. Maastossa vieheen perässä matkaa oli n. 300m. Vea juoksi kerran Merlin-manssin kanssa, Oma ja Nika juoksivat välissä ja koska Vea näytti palautuneen hienosti, pääsi se vielä toisen kerran juoksemaan. Joka koiralla oli alkuun ja juoksun jälkeen rauhallista hölkkää lämmittelynä/jäähdyttelynä.



Perjantai ja lauantai olivat irtojuoksuttelu/lenkkipäiviä. Perjantai-iltana aloiteltiin Vean kanssa pyörän kanssa ajamista, mentiin muutamankymmentä metriä niin, että koira oli kiinni pyörässä ja taluttajalla hihnassa. Pentu ihmetteli ihan lyhyen hetken mistä on kyse, mutta alkoi sitten juosta ihan rauhassa. Lauantaina oli myös Oman syntymäpäivät, mutta niistä sitten omaan postaukseensa! Tänään kävimme aamulla Nikan kanssa Sipoossa "Supertokoringissä", Rudolf-sheltin omistajan kokoamassa (lähinnä sheltti)porukassa, jossa harjoittelemme yhdessä tokojuttuja. Otettiin alkuun paikkamakuu, jossa palkkasin Nikaa välillä. Tämän jälkeen harjoiteltiin jättöliikkeet ja luoksetulo.
Koska eka kerta oli myös toisiin treenailijoihin tutustumista, otettiin aika paljolti rennosti. Tehtiin temppuja, jokunen nouto ja ruudun alkeita. Nika menee nykyään ruutuun hienosti, mutta maahanmenon hankaluudet jatkuvat. Pakko joko hirveään ääneen karjaista "MAAHAN" tai sitten mennä suosiolla lähemmäs komentamaan. Ohessa jaettiin muille vinkkejä, joista on ollut meille hyötyä treenatessa. Porukka oli tosi hauska ja toivottavasti keräännytään vielä jatkossakin yhteen tottelevaisten shelttien kera!


Illalla agihallille. Vean kanssa otettiin kontaktiharkkoja ihan lyhyillä seurauspätkillä, luoksetuloja, pari matalaa estettä ja A-este. Lähinnä pieniä, helppoja juttuja ja paljon leikkiä korkealla vireellä, jotta Vealla olisi mahdollisimman kivaa. Teinisaku saikin pienen hepulin ja rallitti pallon kanssa ympäri kenttää. Riehuttiin aikamme ja ohjasin narupalloa nakkelevaa koiraa välillä vasempaan tai oikeaan, tosi hienosti Vea kuitenkin kuunteli ja toi pallon luo, jos pyysin.
Oman kanssa tehtiin tällaista rataa:





Kakkosen alkupäässä oli ensin putki houkutuksena, mutta houkutus olikin vähän liian suuri. Yhden onnistuneen puomille lähetyksen jälkeen otin suosiolla putken pois ja sain lähetettyäkin huomattavasti helpommin. Puomilla pitää tällä hetkellä ottaa itse melkoinen spurtti tai jättää laskeutumiselle muutama nami, niin Oma pysähtyy varmemmin. 3-5 meni tosi hienosti ja takaaleikkaus onnistui vaivattomasti. Kutoselle sain juosta itse aika hirveää vauhtia ja seiskalle joutui tekemään vähän isomman kaaren, ettei koira juossut ohjaajaa päin (kädet alas!). Kasilta irtosi hienosti putkeen. Putken jälkeen otettiin joka kerta pieni tauko, jotta päästään lähestymään rauhassa kepeille. 12-14 tosi hieno irtoaminen "menemene"-huutelulla pystyi kolmeltatoista asti lähettämään neljälletoista!


Agitreenien jälkeen vähän vielä irtijuoksentelua porukalla pihalla, Vea veti Ykän kanssa palloa. Nyt on monta litteää koiraa lattialla! Ensi viikolla vielä tokotreenejä ja hakua, viikonloppuna lähdemmekin siten mökkeilemään juhannukseen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti