sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Voi voi voi

Vähän kesäisiä kuvia, kun pimeä harmittaa (tulis nyt ees lunta!)

Sheltit ovat startanneet nyt kaksissa RTK-kisoissa VOI-luokassa, ensimmäiset olivat viikko sitten Janakkalassa, jossa Omalle VOIHYV ja 2. sija. Tänään kisattiin Vantaalla, jossa merle ei sijoittunut, mutta sai kuitenkin tarpeeksi pisteitä toiseen VOIHYV tulokseen! Oma on siis yhtä tulosta vaille RTK3, mutta koska loppuvuoden kisoista ei meille ole löytynyt oikein sopivia, startannevat M ja sheltit seuraavan kerran vasta vuonna 2016. Nika on tehnyt hienoja suorituksia, mutta vielä ne eivät ole riittäneet yli 70p tuloksiin. Mummusheltti metsästelee siis yhä ensimmäistä VOIHYViään.
M on kirjoitellut Janakkalan kisoista Ykän blogiin ja eiköhän tuolta myös saada päivitys tämän päivän kisoista.Sitten niihin muihin VOI-kisoihin... Eli siihen TOKO:n starttiin, jonka olin kivenkovaan päättänyt tulevan vasta ensi vuonna. No me saatiin kuitenkin paikka oman seuran kisoista, joten jostain syystä olin eilen klo 8 aamulla Ojangossa ihmettelemässä koirineni, että mitä ihmettä täällä tapahtuu. Ei sieltä vielä ykköstulosta tullut, mutta se oli kyllä täysin ohjaajan moka.
Vea sai hienolla työskentelyllään 241,5/320p, VOI2 ja sijoitus taisi olla 5./12Vea oli vähän jännittynyt muista koirista, otin sen heti ilmoittautumisen jälkeen makoilemaan hallille ja ihmettelemään. Paikkikseen mentiin ok, muutamia puhahduksia Vea taisi päästää siinä odotellessa liikkeen alkamista, mutta itse liikkeen oli hiljaa.
Ennen yksilöliikkeitä nakkasin koiran autoon vetämään henkeä. Se oli vähän paineistuneen oloinen, enkä saanut sitä nousemaan niin hyvin kuin olisin tahtonut. Kun edellinen koira suoritti liikkeitään, menin Vean kanssa hallin ulkopuolelle. Nakkelin vähän palloa, leikin ja teetätin jännitettä ja tarkkuutta, koiraan alkoi tulla taas eloa ja iloa, päästiin paljon paremmalla fiiliksellä kehään.Liikejärkkä oli sekoitettu, alla koejärkässä pisteineen:
Paikkamakuu 9, katseli takaa kuuluvia ääniä.
Tunnistusnouto 8, huhhuh, tunnari ekana oli itselleni vähän jännä paikka. Vea olikin alkuun vähän häkellyksissään, että jokos tässä pitää töihin alkaa, mutta tsemppasi hienosti. Lähti vähän kaarella kapuloille (maassa oli teipinpala, jonka moni koira bongasi), mutta haisteli hyvin ja nosti oman. Vähän vino asento eteentuonnissa, luovutus jees ja perusasento.
Ruutu 9, IHANA RUUTU! Tästä on tullut Vealle nyt jotenkin tosi mieluinen liike, se bongasi ruudun heti ja lähti rakettina käskyn saatuaan. Suoraan maahanmeno oli nopea ja sivulletulo siisti. Pisteenmenetys tuli ruudun haistelusta.
L-liike 9, istu, maahan, hieno oli, pisteenmenetys vähän hitaasta istumaanmenosta.
Ohjattu noutaminen 9, arvonnassa vasen. Nopea ja hyvä nouto, nyt en muista mistä pisteenmenetys johtui.
Seuraaminen 8½, tuli kehuja hitaasta kävelystä ja juoksusta, yhdessä vasemmalle käännöksessä koira vähän kohlasi ja peruuttamisessa aukesi takapää ulos.
Kauko-ohjaus 7, s-i-m-i-s-m, jätti ekan seisomisen tekemättä (en antanut uutta käskyä) ja eteni hinan i-s -vaihdossa.
Luoksetulo 8, tuplakäsky pysähtymisessä.
Metallinouto 0, joo, voi itku... Vealle kyllä helppo ja varma liike, mutta kun ohjaaja ei osaa heittää kapulaa! Nakkasin ihan hirveän heiton ja aivan vinoon, jolloin ihan ymmärrettävästi koira juoksi esteen ohi hakemaan. Kun koira oli jo palauttanut kapulan tajusin, että olisin voinut kysyä tuomarilta lupaa uusia heitto.
Kokonaisvaikutus 8, kehuja iloisesta tekemisestä, vauhdikkaasta menosta. Tarkkuutta eteentulon suoruuteen ja ohjaaja heittokouluun.


Semmoista siis. Kokonaisuudessaan olen aivan mielettömän tyytyväinen koiraan, nämä on semmoiset pisteet, että aivan ehdottomasti käydään alkuvuodesta kokeilemassa uudestaan VOI-luokkaa. (Erityisesti, koska sovittiin juuri, että tästä lähtien koepäivänä ostetaan aina pizzaa, että ohjaajille tulee positiivinen vahviste.) Sillä aikaa taidan käyttää joka treeneissä 5min siihen, että se kapula lentää tasan just siihen mihin sen on tarkoituskin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti