maanantai 9. marraskuuta 2015

Radiohiljaisuus


Blogin kirjoittaja on pitänyt luovaa taukoa teksteistä. Kotirintamalla ei tapahdu juurikaan mitään uutta, eikä tällä hetkellä yksikään (!) koirista ole keskellä mitään kisaputkea. Kesän tiristyksen jälkeen pidettiin vähän taukoa, ohjaaja kävi ulkomaan reissulla ja koirat mökkeilivät/viettivät viikkoa ilman mitään sen kummempaa tekemistä. Ohjattuihin treeneihin ollaan nyt palattu (1krt/vko + 2-3krt/vko omatoimisia treenejä), mutta täytyy myöntää ettei muisti pelaa kertomaan mitä milloinkin ollan tehty...


Vean kanssa treenataan tällä hetkellä TOKO:n VOI-liikkeitä, startti tulee tänä vuonna tai sitten ei - katsotaan miltä tuntuu.
Hyvistä liikkeistä seuraaminen on tavanomaisen kivalla mallilla, myös peruuttamiset onnistuvat Vealta, vaikka välillä ei aivan luotisuoraan mennäkään. Jäävät Vea osaa ja luoksetulokin näyttää kivalta, kunhan koira ei ennakoi hidastelemalla. Nopeaa luoksetuloa ollaan ylläpidetty ylläriläpijuoksuilla ja palkoilla. Metskunouto on niin ihanaa, että siinä lähtee ajoittain ääntä. Odottaessa vaaditaan toki hiljaisuutta, mutta jos lähtiessä on yksi "vauh" lähtenyt, en ole koiraa siitä rangaissut (ettei vauhti kärsi). Paikkiksen rivissä odottelu on Vea "ODOTTAMINEN ON IHAN PYLLYSTÄ" Koiraselle ehkä karseinta kaikesta, mutta itse paikkamakuu on aina ollut varma.


Vaikeammista liikkeistä ohjattuun noutoon tarvitaan vielä varmuutta, mutta liki jokaisella kerralla Vea on kuitenkin lähtenyt vauhdilla oikeaan suuntaan. Tunnarissa haistelu on ollut paljon parempaa, nyt vielä palautus pitäisi saada varmemmaksi (päässyt niin usein suorapalkalle), niin liike alkaisi olla valmis. Ruudussakin osutaan nykyään useammin oikeaan kuin väärään. Vaatii kyllä vielä treeniä, että olisi täysin valmis, sillä välillä koira tuntuu olevan aivan hukassa. Ruudusta koetetaan tehdä lähinnä hirmuisen mukava paikka, esim syömällä kotona sapuskat ruudusta. Kaukot ovat Vealla tosi häiriöherkkä liike, joten sitä koetetaan saada kivemmaksi. Tekniikka i-m, m-s ja s-m on oikea, mutta i-s meinaa liikkua eteenpäin.


Josta päästäänkin hankalimpaan kaikesta, joka Vealle on se häiriö. Se näkee ja kuulee kaiken, joten vaikka treeneissä hommat menisivät putkeen, kisoissa - varsinkin minun jännittäessä - voi olla toinen ääni kellossa. Jos siellä joku kehän laidalla hilluva koira tai mikälie alkaa kiinnostaa enemmän kuin minä, on ihan turha toivoa, että koiran saisi 10m päästä tekemään kaukoja tai juoksemaan jonnekin kaukaisuuteen parin tötsän väliin. Tehdäänkin nyt myös kaikenlaista häiriötreeniä, jotta koiralla pysyisi mielenkiinto tekemiseen minun kanssa. Toivottavasti treeni kantaa hedelmää ja VOIn korkkaamisesta tulee kiva kokemus molemmille.


Rally on Vealta ja Ykältä vielä hetken tauolla TOKO:n vuoksi. MEStariluokassa tulee jotain semmoisia liikkeitä, joita en vain tällä hetkellä halua opettaa (esim. merkki, jonka pelkään turhaan sekoittavan treenivaiheessa olevaa ruutua), mutta sheltit ovat pian korkkaamassa Rallyn VOI-luokan M:n kanssa. M onkin jotain treenattuja asioita kirjoitellut Ykän blogin puolella, erityisesti molemmille koirille on ollut haastavaa ilman apuja seisomaannousu, peruutus ja oikealla puolella seuraaminen. Hienoa edistystä kuitenkin molempien shelttien kanssa, Nika ainakin todistaa jatkuvasti, että vanha koira kyllä oppii uusia temppuja (kunhan taskut on täynnä nameja). :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti