sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Kuulumisia


Täällä kuuluu hyvää! Vealla on ollut kivoja treenejä, koirahäiriötä ja yhteistyön parantamista. Vaikka fiilis oli tammikuun lopussa aika mälsä, se onneksi on kohentunut nopeasti kun ollaan vaan tehty hommia, hommia, hommia. Kyllä se koira osaa, taitoja on vain muistettava ylläpitää. Meillä on maaliskuussa ollut vain omatoimitreenejä tokon osalta, ensi kuussa alkavat taas ohjatutkin treenit. Onni on kuitenkin kivat treenikaverit, joiden kanssa pääsee tutkailemaan sitä omaa tekemistään vähän ulkopuolisenkin kulmasta.Vean sterkka meni oikein hyvin. Se sterkattiin töissä, hyvässä turvassa ja hoidossa, ja samalla otettiin vähän RTG-kuvia omistajan mieliksi. Vea ei olisi millään halunnut nukahtaa, mutta sammahti lopulta kun istuin lattialla rapsuttelemassa. Otettiin viralliset selkäkuvat:


Ei ongelmia, kuten odotuskin oli. Kun kerran oltiin röntgenissä, niin uudelleenkuvattiin samalla (epävirallisena) lonkat, kyynärät ja olat. Kaikki näytti sielläkin oikein hyvältä, lonkkien kirjaimet tämänkin ortopedin mielestä löysyydestä, rikkoa ei ollut nähtävissä missään. <3Itse sterkka tehtiin tähystyksessä, suunnitelmien mukaan meni ja herääminen kävi tosi miellyttävästi omistajan kainalossa. Tietenkin kipulääkkeistä oli tiedossa vähän känniä ja kitinää, mutta kun kotona otin Vean viereeni kangaskoppaan nukkumaan, se torkkui ihan rauhassa M:n kotiintuloon asti. Seuraavana päivänä olisi ollut jo vauhdikas meno, eikä paranemisessa muutenkaan ollut mitään ongelmia. Pari viikkoa leikkauksesta päästiin jo mökkeilemään ja siitä sitten takaisin treenailemaan.


Tässä kuussa käytiinkin sitten vähän kokeilemassa rauniohommia. Osallistuin pelastuskoirahaun tutustumiskurssille, jonka lopussa pidettiin "tositoimipäivä". Tositoimipäivässä oltiin viiden koiran kesken (Vea, bortsu, borderterrieri, suursnautseri ja labbissekoitus) pimeässä rakennuksessa, jossa ryömittiin esteiden ali, kiipeiltiin maakellarissa, rämistiin ja kolistiin. Vea oli siivosti, ihmetteli vähän muita koiria, mutta malttoi olla. Ilmoittauduin sitten kevätkurssille, jos löydettäisiin tästä uusi into ihmisetsintään - ainakin tositoimipäivässä oli hurjan kivaa!


Alla parissa kuvassa Vea mukana Helsingin keskustassa ja junailemassa. Hyvinhän tuo citykoira edelleen käyttäytyy, melu tai hälinä eivät haittaa. Espan puistossa välipalaluuta nassutellessa parit koiratkin saivat mennä ihan rauhassa ohi.


Muillakaan koirilla ei ole vielä hetkeen kisakalenterissa mitään tiedossa. Nika treenailee RTK:n voittajaluokan liikkeitä M:n kanssa, että kaapataan se RTK3. Oma taas harkkaa tällä hetkellä tokon liikkeitä. Rallyn MES:iin ei kukaan meidän elikoista taida olla ihan vielä menossa, se vaatii luokkana jonkin verran keskittymistä liikkeiden harjoitteluun ja ihan joka lajia ei välttämättä kannata treenata samaan aikaan. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti