sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Alkuvuosi




Aina ei jaksa. Ohjaajalla on nyt ollut sen verran rankka alkuvuosi (koiriin liittymättömiä asioita), että motivaatio on ollut hukassa. Kirjoittamisen, treenaamisen ja vähän muunkin suhteen.
Tammikuun lopussa meillä oli Vean kanssa toiset tokon VOI-kisat. Ei ne menneet putkeen. Oli hyvääkin, mutta enemmän huonoa; fiilis hukassa, huono yhteistyö, ohjaaja väsynyt ja liian ajatuksissaan. Yksilöliikkeiden alku oli täyttä haahuilua, parani kyllä loppua kohti esim tosi kivaan ruutuun, mutta ei se riittänyt kun alla oli mm. kaukojen nolla. Tulos oli VOI3, 212,5p, 2. sija.

Aina ei mee putkeen, mutta Vea on silti aina oma Vea <3

Ei me lannistuta - tosiaankaan -, mutta nyt on otettava hengähdystauko. Pään täytyy selvitä näistä muista jutuista, että voi taas keskittyä täysillä koiraan. Erilaista treeniä, enemmän häiriötä, lisää vaatimusta ja haastamista. Suunnitelmat ovat kyllä selvillä kevättä varten. Olin päättänyt jo viime vuoden puolella, että Vea sterkataan ennen kevään juoksuja. Ne olisi luultavasti joskus huhti-toukokuussa, joten nyt on oikeastaan enemmän kuin parempi aika. Siispä me varattiin aika tähystyssterkkaan ensi viikolle. Helmikuu ollaan tehty joitain haastavia häiriötreenejä, mutta myös kivoja motivaatiojuttuja, jotta minilomalle jääminen tapahtuisi mahdollisimman hyvällä fiiliksellä. Se tuntuu onnistuneen, maaliskuussa me aletaan taas tykittää täysillä.

Helmikuussa on ollut kaikkea muutakin ohjelmaa, maakuntamatkailua Joensuuhun ja hotelliyöpymistä koirien kanssa. Yllättävän fiksusti meidän elikot osasivat yöpyä, joten varmaan uskaltaa toistekin viedä niitä ihmisten ilmoille. Ainakin helpotus tietää, mikäli tulee pidempiä reissuja esimerkiksi pohjoisen mökille, eikä huvita ajaa 11h matkaa putkeen. Meillä on käynyt koiravieraita hoidossa, on vedetty kelkkaa Vean kanssa (kun nämä hämmentävät säät ovat vain sallineet) ja sheltit ovat rallyilleet M:n ohjaamina. Tänään niillä oli kotihallilla Rally-toko -kilpailut, joissa tuli hienot tulokset! Omalle viimeinen VOIHYV pisteillä 85/100p. Tämä tarkoittaa, että Oman kasvavaan titteliriviin lisätään RTK3 ja mahtisheltti siirtyy mestariluokkaan! Nika teki myös upean suorituksen pisteillä 90/100p ja sai ensimmäisen VOIHYVinsä! Parin nollan jälkeen ohjaajan ja koiran yhteistyö näytti taas siltä miltä pitää ja pääsivät oikeutetusti loistamaan. M on kirjoitellut kisoista enemmän omaan blogiinsa.
Hyvä tiimi!



Saatiin muuten myös kivaa postia, kun Oma oli valittu Etelä-Suomen Shelttien vuoden tokokoiraksi 2015! Hieno saavutus M:ltä ja Omalta, nyt kun merlen kanssa ollaan kisailtu RTK3 pussiin, se voisi hyvin siirtyä treenailemaan myös tokon AVO:a varten. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti