sunnuntai 14. elokuuta 2016

SPL TOKO SM 2016


Käytiin lomalla reissuilemassa Norjassa, kuvat siltä matkalta, sekä kisoista ja treeneistä. ~3000km koirien kanssa sujui hyvin pieniä havereita lukuunottamatta (Vean tassusta repesi antura, joten puolet matkasta meni töppöset jalassa - koiraa ei onneksi haitannut). Käytiin mökeissä, hotelleissa ja missä lie majoituksissa, mutta joka paikassa käyttäydyttiin varsin mallikkaasti. Edellämainitusta syystä pidemmät vaellusretket jäivät lyhyempiin päivälenkkeihin, mutta mahtavissa maisemissa päästiin silti kulkemaan.
Vean tassut paranivat onneksi nopeasti, koska kuukausi reissun jälkeen oli tiedossa saksanpaimenkoirien rotumestikset ja minä olin vähän kuin lupautunut osallistumaan.


Jokainen joka minut tuntee, tietää, että olen ihan tolkuton koejännittäjä. Siispä jo kuukautta ennen kyseisiä karkeloita änkytin treenikentän laidalla kouluttajalle, että "ei me voida mennä, eihän se osaa sitä eikä tätä eikä tuota--". Siis kahdesti voittajaluokassa jo startannut koira...
Onneksi sain kipakkaa palautetta, sekä paljon henkistä tukea, sillä tänään kuukauden treenirutistus palkittiin:


Mikäs se Vean vieressä kiiltää, ellei hopeamitali! Vea on siis tämän vuoden SPL TOKO SM VOI II. Pokaaliin on toki ladattu myös asiaankuuluva palkinto, eli mäkkärin nugetit, jotka kuvanoton jälkeen nautittiin hartaudella. :)
Kisapaikkana toimi SPL Tampereen kenttä, oikein mukava paikka, kiitos paljon järjestäjille! Vea oli edellisissä kisoissa jotenkin tosi omissa maailmoissaan ja surkeana, joten nyt me keskityttiin pelkästään siihen, että on kivaa kivaa kivaa. Se vähän kostautuikin sitten ääntelynä, mutta on helposti korjattavissa ja juuri nyt en kyllä viitsi moittia koiraa yhtään mistään. Sen häntä heilui koko radan läpi ja naama loisti, ei tietoakaan mistään laamailusta.


Lopullinen tulos oli 257,5p, 1-tulos, 2./7 ja tässä vielä pisteet (liikkeet koejärkässä):

Paikalla makaaminen 8, nousi naapurin 'sivu'-käskystä, tätä ei olekaan tehnyt...
Tunnistusnouto 8,5, lähdössä kuului 'hau', sivulletulossa vähän haahuili.
Ruutu 10, ei mitään valitettavaa, priima.


L (istu-seiso) 8,5, pari kitinää ja hidas istuminen
Ohjattu nouto 7, arvalla oikea. Ei keskittynyt tehtävän alussa yhtään liikkeenohjaajaan, vaan tuijotti kehän ulkopuolelle. Lähettäessä oikein mojova 'räyhhau', joku hämärä voltti ja sitten kävi hakemassa oikean.


Seuraaminen 7, nyt keitti jo sen verran, että ääntä lähti... vähän haahuili. Yksi lisäkäsky.


Kauko (s-i-m-i-s-m) 8, suorassa linjassa ruutuun. Kun jätin koiran maahan, se oli jotenkin hyvin hämmentyneenoloinen, että "etkö lähetäkään?". Ei tehnyt ekaa siirtymää, muut hyvät.


Luoksetulo 7, lisäkäsky pysäytykseen.
Metallinouto 8, lähtiessä 'hau'.


Kokonaisvaikutus 8, "tosi hyvä, mutta tänään lähti aika paljon ääntä" - ai ihanko tosi? :D



Se oli nyt voittajaluokka sillä taputeltu, ei muuta kuin opettelemaan EVL:n merkitöntä merkkiä ja paikkishässäkkä ja sitä-- merkinkiertäminenpysähtyminenjaohjattunoutaminenesteenylihypäten -hirviötä. Väitänpä myös, että saatan startata tässä välissä jonkun RTK-kisan Nikan kanssa. Shelttimummun kanssa kisaaminen on niin paineetonta, että ehkä siitä saisi vähän apua tähän jännittämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti