keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Mitä pitikään muistaa

Syyskuu on ollut meille paljolti lomailua ja pään jäähdyttelyä. 4. päivä olivat tämän kuukauden viimeiset ohjatut tokotreenit ja seuraavat haku- ja aksatreenitkin ovat vasta loppukuusta. Koirat ovat saaneet nauttia mökkeilystä, toissa viikonloppuna olimme koko porukka Kymenlaaksossa ja viime viikonloppuna Vea ja Ykä pääsivät vielä "hoitoon" kahdeksi yöksi. Mökkeilyyn kuuluu metsälenkkejä, leikkimistä omalla pihalla aamusta iltaan ja uimista - sellaista ansaittua koiranelämää.


Viikoilla olemme lenkkeilleet lähimetsissä ja -pelloilla, käyneet ottamassa vähän tokoliikkeitä (tästä olisi ollut videoitakin, mutta missähän lienevät) ja hoidelleet selkänsä kipeyttänyttä Ykää. Vean kanssa olen ottanut kahdestaan n. 10km pyörälenkkejä, vetämättä reipasta ravia ja pieniä laukkapätkiä hiekkateitä pitkin. Välillä pidetään juomataukoja, joilla saa höpsötellä vapaasti tai kiipeillä vähän kalliota pitkin omaksi ilokseen. Sain myös viimein koodit lähellä olevan koiraurheilukeskuksen kentille, jolloin pääsemme ottamaan vähän aksaa ja tokon hyppyäkin. Arkeen on toki mahtunut myös koirakavereita, kuten Merlin-manssi, Aku-seropi, Luna-bulli ja Hulda-labbis.

Oma opettaa Huldaa tavoille
Vähän ostoksiakin on tehty, sellaisia, jotka tulevat varmasti auttamaan syksyn ankeudessa ja talven pimeydessä. Nimittäin led-pannat, jokaiselle toki omaa väriä! Näihin olen ollut todella tyytyväinen, nyt uskaltaa lähteä vaikka sysipimeään metsään kun koirien erkaantuessa tietää heti väristä ketä huutaa kun tarve tulee. Eikä yleensä tarvitse edes huutaa, nämä valot kun loistavat vaikka kuinka pitkälle.


Toinen kausiostoksemme oli ensisijaisesti Ykää varten, mutta kun veikka, niin täytyy siskojenkin. Ykälle hommattiin siis sademantteli jäätihkua silmällä pitäen. Lenkkeilemme mieluusti säästä riippumatta, eikä me niinkään kylmää pelätä, mutta tuuli ja sade ovat varma yhdistelmä kipeisiin lihaksiin. Siispä pitkäselkäistä Veaakin ajatellen hommattiin vähän sadetakkia päälle, jotta pysyisi edes kuivana. Tylsiä sisäkuvia, koska en viitsinyt pukea koko lössiä mennäkseni pihalle sateettomaan säähän seisomaan... Eiköhän näistä saa kuvia käytössä vielä syksyn aikana!

...Nika tunnetusti pitää pukemisesta
Tänään ohjelmassa on paimennustreenejä, sää on ulkoiluun sopivasti vilakka ja tuulinen, mutta sitähän se Shetlandinsaarilla olisi vuoden ympäri! Tästä lisää sitten myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti