perjantai 20. joulukuuta 2013

Joulukuu

On ollut tavanomaisen kiireinen treeneissään ja työn touhussa. ITUn tottisviikonlopustakin on kohta se kolme viikkoa, mutta en ole vain ehtinyt istua kirjoittamaan asiasta enempää. Oma kouluttajamme piti siis "intensiivipäivät", joissa oli meidän ja ykän lisäksi n. 10 muuta koiraa. Tosi hyvä treeni Vealle, joka aina vähän kuitenkin jännittää vieraita treenikavereita. Teoriaa kävimme koirakohtaisesti läpi sisätiloissa, lämppäsimme porukalla ja kouluttaja otti kaikki koirat yksitellen käsittelyyn. Lauantaina kaksi kierrosta, sunnuntaina yksi + toinen kerta kaikki samaan aikaan kentällä.


Vean kanssa keskityimme kehittämään sikahyvää energiaa seuraamiseen, koska vasta kun Vea on oikein iloinen, siltä pystyy turvallisin mielin vaatimaankin ilman liikkeen kärsimistä (matkalaukkuseuraamista). Ohjaaja sai leikkiä niin, että tuli hiki ja kyllä sieltä oikein hienoja, tiiviitä pätkiä tulikin. Harkattiin myös pitkän matkan luoksetuloja, tästä kaikesta innostamisesta sakupentuni oli niin villinä, että spurttasi täyteen vauhtiin ja pitkästä jarrutusluisusta huolimatta tömähti jalkoja päin eteentuloon.:D Sai anteeksi, asento oli kuitenkin hyvä ja suora. Toisena päivänä Vea oli vähän väsyneempi, joten helpotin tasoa sille hieman. Siitä huolimatta koira kyllä teki hyvin ja molemmilla taisi olla oikein kiva fiilis. On hienoa kun liikkeiden perusopettaminen alkaa olla joiltain osin tehty ja nyt pääsee hiomaan juttuja kohti täydellisyyttä.


Toisten suoritusten katsominen antoi myös paljon vinkkejä, kouluttajamme puhuu paljon ääneen ja kertoo mitä vaatii/tekee ja miksi. Vaikka muilla on ihan erilaisia koiria, avaa kaikki tuo tieto kouluttamista ylipäätään.

 

Välissä on ollut myös ulkotreeniä loskasateessa ja itsenäisiä treenejä ulkokentällä, noudon pitoa ja luovutusta häiriöttömässä ympäristössä kotona, sekä pitkästä aikaa tokon vääntämistä Nikan kanssa. Osa liikkeistä oli ihan hukassa (mikä noudossa ryöstäminen?), mutta jäävät ja seuraaminen näyttivät kivoilta. Nyt vaan niskasta kiinni ja treenejä, vähän oli ajatuksessa käydä vilkaisemassa keväällä BH ensin Nikan kanssa, jotta se ei ole ohjaajalle niin iso järkytys sitten Vean kanssa.
Sekä tietenkin ollaan harrastettu ihanaa mökkeilyä, metsäilyä ja joulun odotusta lumettomassa Helsingissä. Tästä päivästä kaksi viikkoa eteenpäin saa (mukamas) vain olla ja nauttia lomista, toki sinne mahtuu vaikka mitä treeniä joukkoon, mutta ainakin tulee nähtyä vähän aurinkoakin päiväsaikaan.


Nyt toivotamme kaikille vielä oikein hyvää joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti