lauantai 28. joulukuuta 2013

Kohta se loppuu--


 --nimittäin vuosi 2013. Kuvat itsepäisesti itsenäisyyspäivältä, koska ei tätä tämänhetkistä keliä kestä!

TOTTIS
Vuoden viimeiset ohjatut tottistreenit alkoivat vähän nolosti, kun myöhästyttiin avainten jäätyä kotiin... Noh, sattuu sitä kaikille joskus, kinkku läskisti pään tai jotain. Paikan päällä otin vähän seuraamista, joka oli paljon parempaa ja aktiivisempaa kuin viime kerralla. Muutenkin koko koira alkaa taas tasoittua vähän juoksujen jäljiltä, kai se kaipasi vain pari päivää lisää. Peruuttamista hinkattiin pari kertaa sitten ja sen jälkeen olen ottanut sitä pienissä pätkissä, nyt alkoikin näyttää jo aika kivalta! Käännös peruuttaen vasemmalle onnistui apukäskyillä, liikkeellelähdön poikittamista lukuunottamatta koko homma alkaa muutenkin näyttää ihan kivalta.

Tasamaanoudoissa palautus tehdään jo eteen istuen (joskin vähän vino verrattuna sikahienoon ja tiiviiseen luoksetulon eteentuloon verrattuna), vauhti on hyvä ja koiralla näyttäisi olevan kivaa. Tehtiin myös tekniikkahiontaa itse hyppytekniikkaan innarilla, Vealla siistit ja ilmavat hypyt, mutta jos olin mukana juoksemassa hihnan kanssa, niin koetti juosta esteestä ohi. Yritä ite, kun yks on siinä häiritsemässä! Parempi kun käskytin vain eteenpäin ja jäin odottelemaan. Kaukot ok, tosin vain m-i-m -vaihtoja. Eteenlähetyksessä Vea ilmeisesti unohti missä oltiin ja mitä tekemässä, käytiin viemässä yhdessä palkka, mutta kun lähetin koiran pallolle, suuntasi se aiemmin tehdylle hypylle etsimään pallopalkkaansa. Noh, koira kokoon ja uusi yritys, hyvin meni. Joku kerta olisi mukava saada taas kuvamateriaalia Vean treeneistä, ehkä tässä loman aikana vielä ehtisi? Ensihätään Vealta yksi luoksetulo.Tammikuun mahdollinen tauko ohjattuihin peruuntui ja niinhän sitä vaan päästään pörräämään ulkokentälle, onneksi helmikuussa kermaperseille helpotusta maneesin muodossa.


TOKO
Ohjattujen treenien jälkeen lähdettiin ottamaan Nikan kanssa tokoa ulkokentälle. Meitä koetetaan kovasti houkutella keväällä AVO-kokeesen ja jos siinä olisi tarkoitus saada edes hyväksytty tulos, niin pitänee saada liikkeetkin kuntoon. Ensin vaikkapa ne, joissa vähemmän viilailtavaa.
Seuruutus menee Nikan kanssa omaan, tasaiseen tyyliinsä. Ei mikään sairaan innokas, mutta tasainen. Saisi kääntyä vähän aktiivisemmin.
Luoksetulo on hieno, otin ensin pysäytyksen käsimerkin kanssa kun oli vähän hidas. Toisella kerralla läpijuoksuna (lähdin karkuun koiraa, niin saatiin vauhtia), kolmannella pelkällä äänellä ja tarkka stoppi tuli.
Nouto jaksaa yllättää, sehän oli Nikalle ennen ihan kirosana. Nykyään mulla on ajoittain noutoon varastava sheltti! Selvä käsky istumiseen, niin malttaa odotella, hienosti laukalla kapulalle ja takaisin. Saisi tuoda himpun suoremmin perusasentoon.
Hyppy, mitäs siihen. Tykkäisin itse, että Nika istuu vähän kauemmas esteestä ja olisi helpompi hypätä takaisin. Tähän mennessä on kuitenkin päässyt ihan siististi yli, joten en ala pilata liikettä vääntämällä.
Liikkeestä maahanmeno ja paikkamakuu, reippaalla käskyllä, niin menee ekalla käskyllä. Paikkamakuu nyt on vähän naapureistakin kiinni, mutta siinä ei ole ollut viime aikoina ongelmia.
Ja sitten ne ongelmat--
Liikkeestä seisominen, taisin kehittää tähän itse taas jonkun ongelman ja särkeä jo valmiiksi vähän heikkoa liikettä. Tuloksena, että Nika tarjoaisi taas mieluusti kaikkea muuta kuin seisomista. NOH. Homma takaisin osiin ja seisomisen treeniä vain kaverin kanssa, jotta kävelen varmasti suorassa ja annan käskyn katsomatta koiraa. Pienikin tuijotus Nikan suuntaan, niin varmasti painan sen maahan. Lisäksi Nika tarvitsee vielä vähän apua, että voin kävellä sen taakse. Tällä hetkellä jätän sille palkan eteen, jotta se tuijottelee mieluummin sitä kuin minua.
Kaukot, istuu ja menee maahan, mutta edistää, edistää niin pirhanasti. Tässä olen vähän sormi suussa, koska Nika ei vain tunnu ymmärtävän oikeaa tekniikkaa. Tällä hetkellä kokeillaan palkkaustavan vaihtoa.AGILITY
Tällaista rataa viime sunnuntainaNäytti hirveän hankalalta, mutta Oma itse asiassa yllätti ja teki törkeän hienosti. Videolla olevassa suorituksessa ylimääräiset pyörähdykset esteillä 11 ja 15, mutta muuten aika kiva. Jouduttiinkin hinkkaamaan 9-12 väliä, sillä Oma olisi mieluummin vetänyt kahdentoista väärästä suunnasta. Liian aikainen pysähtyminen itseltäni aiheuttikin sitten tuon esteen 11 pyörähdyksen. 15 jouduin saattamaan aika pitkälle, että saatiin oikeasta suunnasta. Kiertämistä siis treeniin. Muuten kuunteli tosi hyvin ohjaussuunnat, ei yhtäkään tunkua putken väärään päähän tmv sohellusta. Kivat kepitkin, vaikka tehtiin ne aina erillisenä tehtävänä! Nika meni M:n kanssa ja samaa, hienoa settiä oli sielläkin. Kyllä vain on päteviä hauvoja!Muissa uutisissa: talvi ei tuu ikinä, haluan lunta! Ollaan nyt lomalla juostu paljon metsässä koirat irti, mutta kyllä potuttaa ikuinen pesuruljanssi. Vuodenvaihdetta odotetaan jännityksellä, Ykää pelottaa raketit, muut koirat eivät tähän mennessä ole välittäneet. Selviytynemme vanhalla, tutulla "feromonit seinään, verhot kiinni ja Ykä eteiseen"-taktiikalla.
BH-kokeen lisäksi meitä on houkuteltu keväällä myös MH-kuvaukseen, saa nähdä jos siihenkin intoutuu. Ainakin Oman luonnetestiä odotettavissa sitten maalis-huhtikuussa, kunhan alkavat järjestää järkevällä etäisyydellä. Varsinaisia tavotteita en uskalla kirjoittaa, olen sen verran taikauskoinen, että pelkään kiroavani koirat ja itseni... Jos laitan vain salakoodina vähän kirjainyhdistelmiä ja jokainen voi sitten päätellä mikä olisi kenellekin: BHx2, PAHA, AVO1, LTE, MH(?), AGI(?), PAIM(?)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti