sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Voitto!


Tänä lauantaina lähdimme kisailemaan taas Tampereen suuntaan, Janakkalaan. Tuomarina oli Hannele Pirttimaa ja luokassa 16 koiraa. Vean lähtö oli jälleen ensin, luokan viidentenä ja Ykän viimeisenä. Tälläkin kertaa Vea rauhoittui halliin mukavasti, itse asiassa sillä vaikutti olevan jopa tylsää, joten ensi kerralla lyhennetään taas totutteluaikaa. Radalla Vea haahuili ensimmäiset kolme kylttiä, mutta skarppasi sitten ja teki tosi hienosti loppuun.
Sama liian pitkän odotuksen ongelma tuntui olevan Ykällä, joka sai loikoilla kymmenen koiran ajan hallissa ja ilmeisesti siitä sitten keksi, että saa persehtiä kentällä. Myös Ykä haahuili ensimmäiset kolme kylttiä, skarppasi hetkeksi, mutta unohtui taas houkutuksessa jonnekin (jouduin antamaan napakamman käskyn, ettei mene houkutukselle) ja loppurata olikin melkoista läpitaistelua. Tällä kertaa Ykä ei haukkunut minulle, mutta ääntä siitä lähti ja tekeminen oli erittäin "sinnepäin". Lisäksi pieni raitapossu meinasi maalin ohitettuaan karata kentältä äiskän luo. Tuomarin suunnalta kuului "huh" kun tottismaisella "YRJÄNÄ!"-kehoituksella holsku päätti parhaakseen tulla samaa vauhtia takaisin luokseni. Huh, tosiaan.
Molemmille AVOHYV, Ykälle 88/100p ja Vealle 97/100p, jolla sijoitus 1./16! Aiempien kisojen ohjaajamokista opittiin siis jotain ja Vean kanssa päästiin toista kertaa keräämään ruusukkeita!

Alla vielä rata ja ratojen ongelmakohdat:

Janakkalan AVO-rata


VEA, 97/100p, 2:09:28, AVOHYV, 1. sija

5. ISTU, SEISO, KIERRÄ KOIRAN YMPÄRI -1p, kontr
Vea taisi vähän käydä takajaloillaan ennen perusasentoa?
7. ISTU, KOIRA ETEEN, OIKEALTA SIVULLE, ISTU, -1p, kyl
Haistoi kylttiä perusasentoon istuessa
16. PUJOTTELU, -1p, kontrTunki vähän alle vasemmalle kääntyessä
Tuomarin kommentit: "Hieno, sujuva rata!"


YKÄ, 88/100p, 2:40:97
2. ISTU, 1 ASKEL jne..., -2p, tvä + py
Ei oikein halunnut istua sivulle, ei oikein halunnut tehdä askelsiirtymiä, ei oikein halunnut mitään
5. ISTU, SEISO, KIERRÄ KOIRAN YMPÄRI -1p, kontr
Tunki edelle ennen kuin tuli sivulle
6. HOUKUTUS, -1p, ov
En ole varma, mutta ei se kauniilta näyttänyt - liian kova komento tai haahuiltiin jotain?
7. ISTU, KOIRA ETEEN, OIKEALTA SIVULLE, ISTU, -4p, tvä + uusi
Eteenpyytäessä Ykä veti jonnekin oikealle puolelleni, ei ehtinyt vielä istumaan, joten siitä ilmeisesti vain -1p. Uusin kuitenkin, koska mitä ihmettä ja siitä -3p.
8. ISTU, KÄÄNNÖS OIKEAAN, ISTU, -1p, kyl
Haistoi kylttiä
10.
ISTU, TÄYSKÄÄNNÖS OIKEAAN, -1p, tvä
Hitaasti perusasentoon ja joku vetkuilutäyskäännös mölisten
13. PUJOTTELU, -2p, kontr + py
Vasemmalle kääntyessä tunki alle ja oikealle kääntyessä olisi jättäytynyt kokonaan matkasta...
Tuomarin kommentit: "Hieno rata, sait hyvin pidettyä koiran hanskassa"

Hieno Vea ja rakas Ykä-pylly <3

Mitäs tähän lopputulemana, jatketaan treenaamista, kyllä ne vikatkin AVO-tulokset sieltä ovat tulossa! Ykä on Ykä ja samaa treeniä sen kanssa tarvitaan kuin aiemminkin, Vean kanssa olisi kiva saada se keskittymään heti radan alusta lähtien, joten kokeillaan tähän vähän innostavia aloituksia nopeilla palkoilla. Maaliskuun alussa tähtäämme taas kokeisiin, ellei mitään kummempaa ilmaannu.Nika voi paremmin, mahan haava alkaa olla liki kokonaan umpeutunut ja pikkusheltti on päässyt jo mukaan pellollekin. Tosin hihnassa tai kävelemään polkuja vain, vielä ei saa revitellä. Kotona mennään tötterö päässä ainakin viikko vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti