maanantai 18. helmikuuta 2013

Hölmöillä on hauskaa

Eli Oma jatkaa agiharjoituksiaan. Harjoittelemme tosiaan agilityä sunnuntaisin ohjaajattomassa ryhmässä, jossa on myös n. 3 muuta koiraa. Yleensä mukana on vähintään Oma ja vuoroviikoin tauottajana Nika tai Ykä, tänään jälkimmäinen. Kenttiä on käytössä yksi, joskus jos toinen on tyhjillään, saatetaan vähän levittäytyä ruuhkan välttämiseksi. Tänään tehtiin ensin yhdellä kentässä, kuviona (viitteellisesti) tällainen:


Aloitin in'n'outilla kolmen aidan ollessa vähän matalammalla ja neljännen korkeammalla. Tästä pussille, joka oli uudehko juttu, mutta parin yksittäisen läpijuoksun jälkeen meni jo kuin vettä vain. Putki vetää Omaa aina hyvin, siitä pituudelle (jossain toistossa ohijuoksu kun ohjaaja veteli missä sattui) ja A-este TAI kepit (todellisuudessa niitä oli vähän vähemmän) ja pöytä. Pöytä keikkasi, mutta Oma seisoi urheasti paikallaan. Ei ongelmia tässä radassa.
Kun Oma piti taukoa, Ykä kävi pyörähtämässä viereisellä kentällä ja päätin katsoa mitä sen esteistä saisi aikaiseksi.


Tässä versiossa lähtö on yläreunassa, ensin 4kpl aitoja, joissa neljännellä Oma koetti pari kertaa kiertää esteen ja tulla sen takaisinpäin. Saatoin vähän pidemmälle ja meni yli. Puomilla Oma koettaa loikata kontaktin yli ylöspäinmennessä, tähän piti sitten kiinnittää huomiota ja mennä hitaammin. Putkien välisellä suoralla vähän rallatusta reippaampaan vauhtiin, joka aiheutti pari ohimenoa. Ei ole onneksi niin totista Oman kanssa.

Arkielämässä joskus vieraista koirista hermostuva Oma handlaa hallissa hienosti haukkumisen ja muiden lähelletulon. Vuosi sitten se oli omakotiin ja tarhaan tottuneena ääniherkkä ja vierasti "outoja asioita", kuten omituisia ihmisiä, koiria jne. Reaktio oli useimmiten railakas varoitushaukku. Yhä Oma saattaa reagoida asioihin, joihin itse ei voi edes tajuta koiran reagoivan (joku istuu paikassa, jossa ei normaalisti ole ketään). Pohjimmiltaan sosiaalinen Oma kuitenkin antaa nopeasti ihmisille anteeksi heidän omituisuutensa, kunhan vieraat on huudettu, niitä voi morjestaa ihan hyvillä mielin.
Tällaisiin sosiaalisiin tilanteisiin ja paikkoihin änkeminen onkin tuntunut olevan Omalle parasta mahdollista treeniä.

Vea punnittiin sunnuntaina ja 17-viikkoisella mukelolla on painoa nyt 10,3kg. Kamera valitettavasti on tiltissä, joten kuvia kasvavasta koiralapsesta ja sen pentutreffeistä mittelin kanssa täytyy vielä hieman odotella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti