sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Työvoitto

Jes! Sieltä se viimein Nikan kanssa tuli, ALO1. Oltiin lauantaina 27.7:ttä Hyvinkäällä Hausjärven haukkujen kokeessa, tuomarina Ossi Harjula ja koiria luokassa yhdeksän. Ykä kisaili VOIttajassa aamupäivällä, oma vuoro oli 3h myöhemmin ja asteita kokeen aikana oli +30, joten mahikset koiran nuupahtamiseen oli olemassa. Kehä oli vielä luonnollisesti aivan hiekkakentän keskellä, keskipäivän pahimmassa paahteessa. Saatiin kuitenkin auto hyvään varjoon ja Nika piti päänsä kylmänä koko päivän ajan.

Juoksutarkastus oli normityyliin ällöä, Nika väisti tuomaria ja jouduin pitämään vähän kiinni, että antoi kopeloita takapään. Miestuomasi ei ollut muutenkaan koiran lempijuttu, mutta ei se ukosta häiriintynyt kuin silloin kun heti ensitapaamisella piti tunkea takapuoleen käsineen... Paikkamakuussa vieruskaverit olivat norfolkinterrieri ja bullterrieri, fiksuja molemmat. Yksilöliikkeissä olimme toisena, joten oli juuri sopivasti aikaa virittää, eikä ehtinyt kuitenkaan väsähtää.
Luoksepäästävyys 10, antoi kouria kunnolla poskivilloista, ei noussut perään.
Paikkamakuu 9, kaksoiskäsky maahanmenoon, mutta kuinka se siellä napittikaan! Kaikkien paikkamakuun naapuriongelmien jälkeen oli ihanaa nähdä minua napittava, rento Nika - jes!
Seuraaminen kytkettynä 9, ihan ok, kiilasi vähän, jonka vuoksi perusasennoissa joutui korjaamaan paikkaansa. Ei kuitenkaan vaatinut lisäkäskyjä.
Seuraaminen taluttimetta 7,5, kiilailu jatkui. Vasemmalle kääntymisessä unohtui katsomaan tuttuja kehän laidalla ja päätyi oikealle puolelleni! Tässä lisäkäsky, muutenkin vähän rumemmannäköistä.
Maahanmeno 10, hieno, mitäs tähän. Arvoin kehän ulkopuolella annanko ronskimman käskyn, kun ei meinannut paikkamakuussa mennä, mutta päädyin normaaliin sanomiseen. Hyvä päätös.
Luoksetulo 10, toinen hieno, suoraan sivulle, oikein moitteeton.
Seisominen 9,5, pysähtyi hitaasti? Missasin tuomarin kommentin.
Estehyppy 9, astui askeleen esteen takana.
Kokonaisvaikutus 9, "näpsäkkä pikkucollie", niin onkin!
181p/200p, ALO1, KP, 1./9.

Tämä oli hyvä tapa aloittaa loma!

5 kommenttia:

 1. Huippua, paljon onnea! Hienot pisteet :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä Nika! Ja ohjaaja myös, onnea.

  Nika teki Hukat vapaana seuraamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö. ;ä meinasin mainita tuossa, että pienet pyörimiset seuraamisessa ei kuitenkaan haittaa, koska sitä tekevät myös SM-tason EVL-koirat.:DD

   Poista
 3. Nika on paras :D ja ohjaaja :D
  Hyvä te!♥

  VastaaPoista