torstai 18. heinäkuuta 2013

Vesiteitse

Oma köllii yhä kasvattajalla, joten sunnuntaina ohjastin vain Nikaa ja Veaa. Ratana oli pitkistä suorista, putkista ja välistävedoista koostuva, aika kiva rata.

Nikan kanssa juttu sujui oikein rauhallisesti ja hyvin, välistävedoissa koira tölvi jotain ja kun komensin kerran kiukkuisemmalla äänellä, Nika häipyi putkeen... Noh, ainakin koira kertoo milloin ohjaajan on otettava aikalisä. Uusi asenne kyytiin ja uudella yrityksellä paremmin. Putket vetivät tänään hyvin.
Koska rimat olivat matalalla, otin Veankin kanssa ensimmäisiä esteitä. 1-6, jonka jälkeen 3, 2 ja 1 takaisinpäin. Hauska kakara. Homma meni hyvin, mutta jos Vean jätti selän taa, se saattoi pinkaista esteen ohi. Hirveän nopea se joka tapauksessa on, kohta löytyy kaksi Omaa!

HAKU
Tuttu maasto, kolme maalimiestä, joidta yksi umpipiilossa. Vea tuli radalle hihnassa (kamala into, pitäisi komentaa liikaa), mutta ensimmäisen näytön jälkeen oli ilman liinaa keskilinjalla liikkumiset.
Juoksut vaikuttavat vielä. Ensimmäiselle, vasemmassa etukulmassa umpipiilossa olevalle, maalimiehelle lähtö tyssäsi kun poikakoiran pissit heti keskilinjan tuntumassa alkoivat kiinnostaa. Joo. Lopulta saatiin irtoamaan. Ei hämmästellyt piiloa laisinkaan ja toi rullankin suht hyvin. Leikittiin rullalla ja annoin palkan pienestä rasiasta. Maalimiehillä on samanlaiset rasiat, tällä ajateltiin Vean kiinnostuvan minusta lisää. Näyttö hyvä.
Toisella maalimiehellä sai hajun jostain muualta ja olisi tahtonut mennä sinne, ohjattiin pisto kuitenkin oikeaan suuntaan ja maalimies löytyi. Nyt toi rullan vieläkin paremmin, joten ilmeisesti purkit alkoivat upota päähän.
Kolmannelle maalimiehelle ei irronnut. Vea oli vakaasti sitä mieltä, että keskilinjan oikealla puolella oli jotain, eikä olisi oikein mennyt. Saatiin lopulta sinnekin, maalimies oli pressun alla makuulla, mutta tämäkään ei Veaa ihmetyttänyt.
Loppuun ilmaisuharjoitus näkölähdöllä. Railakas laulu maalimiehen perään, mutta hiljeni pyynnöstä. Jes! Meni, toi ja näytti hienosti. Hyvä tämä. Selvästi tekemisen into on suuri, mutta ilman maalimiehen apuja homma on vielä vähän vaikeaa. Suunnittelin irtoamisen/risteilyn harjoittelemista vähän omalla ajalla, mutta se jäänee ensi viikkoon.

Nyt ajelen Ahvenanmaalle loppuviikoksi. Lauma hajaantuu vähän, luultavasti lähinnä lomaillaan ja hinkataan Nikan kanssa tokoa kisoja varten.
Ollaan muuten pyöräilty kolmen koiran kera kymmentä kilometriä. Vauhti on suht rauhallinen kun Veakin on mukana, välillä pidetään taukoja tai koirat saa juosta irti. Hyvin menee jo Veallakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti