tiistai 9. huhtikuuta 2013

Janssonin naapurikiusaus

Eli mitä ei pidä tehdä, kun havaitsee kerrostalossa haukkuvan koiran...

Olemme asuneet nykyisessä asunnossamme 1v 8kk, talon valmistumisesta asti. Tästä asumisesta liki puolitoista vuotta on ollut hiljaista ja rauhallista, eli ihan tyypillistä. Helsingissä naapurille sanotaan lähinnä "moi", täällä moni jopa vaihtaa vähän kuulumisia. En ole kuullut riidoista taloyhtiössämme. Vuodenvaihteen jälkeen meitä lähestyi "ca.ce":

7.2.2013 - ca.ce@netti.fi
Ihan vaan tiedoksi: koiranne haukunta häiritsee jo muita asukkaita. Katsokaas kun kerrostalossa asuu muitakin kuin te ja koiranne. On vaan niin huonot äänieristeet, että haukkuminen kuuluu 1-5krs ja D-rapussakin. Kantsis varmaan jotakin virikkeitä tarjota piskeille, ettei tuu aika pitkäksi. Kerrostalo kun ei oo kaikkein paras elinympäristö isoille niinkuin pienillekin koirille.

7.2.2013 - minä
Hei vaan,
mihin aikaan ja minä päivinä koirat ovat haukkuneet ja kenen kanssa keskustelen?

7.2.2013 - ca.ce@netti.fi
En ole juurikaan jaksanut pitää kirjaa haukuista, mutta päivisin ja iltaisinkin. Onko se nyt asian ydin, kenen kanssa postittelet? Ei unohdeta itse asiaa, että koiranne haukkuvat häiritsevästi.
Jotainhan se koira haukkuu, ei tyytyväinen koira räksytä, niinkuin ei tyytyväinen ihminenkään.
 
Hrrr. Joka koiranomistajan kauhumaili. Ca.cen viestissä oli kuitenkin pari muttaa:
1. Anonyymi viesti, ca.ce ei pyynnöistäni huolimatta kertonut kuka on
2. Kielenkäyttö. Eihän tommosella saa mitään aikaan ja ainakaan ketään puolelleen
3. Ei tiedossa mitään aikoja milloin koirat olivat haukkuneet
4. Kyseessä eivät olleet meidän koirat...
Koska säikähdimme hiljaisen seurueemme alkaneen mölistä, aloimme kuvata niiden yksinoloa. Kävi pian ilmi, että meidän "piskimme" nukkuivat koko päivän ja ääni tuli muualta. Arvelimme kyseessä olevan naapurin koira, sillä perhe oli vasta muuttanut ja koira kärsi eroahdistuksesta. (Naapurin koira voi nykyään hyvin, kiitos ajan, ymmärtäväisyyden ja DAP-suihkeen.)
Vastasin vielä kerran. Koetin omalta puoleltani selittää, että "rakentavan keskustelun ja yleisen kohteliaisuuden kannalta on hyvinkin olennaista" kertoa oma nimensä ja ilmoitin mikä tilanne talossamme sillä hetkellä vallitsi. Ca.ce vastasi jotain erehdyksestään ja ajattelimme asian olevan sillä selvä.

No oliskii.
Ilmeisesti minussa on tietäjän vikaa, sillä päätin tänään laittaa nauhoituksen päälle pienen tauon jälkeen. Koirat olivat yksin normaalin päivän, 5h. Voisin laittaa matskua tänne, mutta valehtelematta se olisi tällaista:


Kolmestasadasta (300) minuutista noin kaksisataayhdeksänkymmentäseitsemän (297) koirat nukkuivat tai mutustivat puruluita/leluja/jotain. Käänsivät kylkeä, ehkä. Vähän alle loput 3min voin myöntää kuulleeni esim. postille tai naapurille haukkumista. Yhden koiran toimesta. Tämä tarkoittaa, että 99% ajasta koirat olivat hiljaa.
Ja sitten odottaa tällainen maili:

9.4.2013 - ca.ce@netti.fi
Olen parisen viikkoa ollut sairauslomalla ja todellakin kuunnellut kennelin ääntänne. Kauhukseni huomasin, kun olin kävelyllä, että tosiaan 4 koiraa,huhhuh ja kerrostalossa. Eipä ihme että ne haukkuvat ja ulisevat..karseeta kuunnella. Varmastikaan ei niille riitä, että paskataan Teboilin takapihalle, pitäisi varmaan ulkoiluttaa enemmän niitä.
Viime viestissä kuulutit, että kohteliaisuuden nimissä pitäis esitellä ja päläpälä.... Olkaahan tekin kohteliaita koko laajalle kuuloetäisyyden alueella asuville  ja pitäkää tosiaan koiranne kurissa ja varsinkin se helvetinmoinen haukkuminen heti aamusta ihan iltamyöhään ja joskus jopa öisin kuuluu, kun tää talo on tosiaan paperia...
Olen jutellut myös muiden asukkaiden kanssa ja kaikki siunailee ääniänne ja koirienne paljoutta.
Kun olette niin saamarin fiksuja, miettikää onko tää "köyhälistön kerrostalo" oikea paikka kennelille.....aijuu, mutta se taitaakin olla" naapurin koira", kyllä teidänkin koirat haukkuu.

 
Nyt voin myöntää olevani vihainen. Ei varmaan tarvitse kertoa miksi? Lähdin käymään naapureita läpi ovi ovelta kelloa soittaen ja juttelin jokaisen kanssa. Ihan varma en ollut, että miten olisin kyennyt olemaan vääntämättä tätä ihmispyllyä solmuun, jos olisin sattunut löytämään. Minä inhoan anonyymiä huutelua ja haukkumista, enkä kestä sitä, että vieraat ihmiset aukovat minulle päätä kuin tietäisivät yhtään mitään mistään.
15:sta naapurista sain kuitenkin kiinni 8, mukaanlukien ylä- ja alakerran naapurit, sekä seinänaapurin. D-rapussa en käynyt, ehkä sitten joku päivä.

Epäselvä kuva naapureista, joille juttelin ja joilla ei ollut koirista valittamista.
 Kuten näkyy, kellään ei ollut ongelmia koiriemme kanssa, kaikki ihmettelivät sähköpostin lähettelyä ilman nimeä ja ca.cen kielenkäyttöä. Monet sanoivat, että ovat ehdottomasti puolellamme.
Koska emme ole saaneet ca.cea kiinni, on asiasta tehtävä ilmeisesti ilmoitus isännöitsijälle.

Tässä kuitenkin ohje joka jampalle, jos rapussasi haukkuu koira:
1. Koeta selvittää lähde, äläkä hakuammunnalla rääkkää ketä sattuu
2. Ota ajat ylös
3. Koeta päästä juttelemaan omistajalle, nimellä varustettu lappu tai ovikellon soittaminen ovat ihan jees
4. Koeta herranjestas käyttäytyä kuin aikuinen ihminen!

5 kommenttia:

 1. Ei voi sanoa muuta kuin että: Voi ny saatana! .___.

  VastaaPoista
 2. Nolottaa tämän ihmisraukan puolesta, jolla ei ole muuta elämää kuin kuunnella olemattomien koirien haukkumisia, kun kerta aamusta iltamyöhään ja yölläkin haukkuvat! Olisiko aika muuttaa maalle kuuntelemaan pöllöjen huhuilua ja hiirien rapinaa.

  VastaaPoista
 3. Mulla ei ole muita sanoja kuin, että osanotot.. jos on lusikalla annettu ei voi kauhalla vaatia ja sitä rataa. I don't wanna live on this planet anymore o_o

  VastaaPoista
 4. No huh huh mitä tekstiä! Päättömät syyttelyt ovat todella rasittavia! Tuollaisia henkilöitä pelkään henkilökohtaisesti itse siksi että ne saattavat saada päähänsä mitä tahansa muutakin päätöntä, kuten rotan myrkyn levittämistä jos eivät sattumoisin pidä koirista ollenkaan. Kaikki koirat haukkuvat joskus kotonakin, mutta aika epäilyttävää touhua kun ensin sanoo tiettyä ja sitten sanoo että lähestulkoon "yötä päivää". Eihän tuollainen palaute auta ketään eikä millään tavalla! Toivottavasti asia ratkeaa! Et saa ehkä tuota ihmistä hyvin käyttäytyväksi naapuriksi, mutta ehkä saatte homman hoitumaan esim sillä että itse käyt vinkkaamassa naapureille joilla saattaisi olla tämä haukkuva koira että tekisivät asialle jotakin. Itse vastaisin varmaan kyseiselle ihmiselle tyynesti että "kyseessä ei ole todistettavasti minun koirani ja olet erehtynyt henkilöstä ja hyvää päivänjatkoa" :D Mielenkiinnolla jään seuraamaan miten tässä asia etenee... :)

  VastaaPoista
 5. Kammottavaa,todellakin. Minullekin tullut anonyymiä ilmoitusta kerran pari,että koira rääkkää muita kerrostalossa ulisemalla jatkuvasti. Asiaa setvimään kun lähdin, sain tiedon,että eipä se minun olekaan,vaan naapurin.

  Mahdollistahan on,että myös joku koiravihaaja. Näitähän löytyy,omastakin kerrostalosta,pari kertaa kuullut pihalle mentäessä että noinko semmonen hevosenkokoinen koira kerrostaloon muka kuuluu..

  Toivottavasti kyseessä jonkinsortin erehdys,tai mahd.koiravihaaja,eihän tuommoisia lähetellä muutenvaan,siis tervepollainen.

  Kummakyllä, tulisivat valittajat oikeasti ovelle,päin naamaa sanomaan....Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista