torstai 4. huhtikuuta 2013

Rallitusta


Maanantaina pidettiin lepopäivä rauhallisine remmilenkkeineen. Tiistaina tokoiltiin vähän hallissa.


M teki Oman kanssa temppuja. Pyörimisen jälkeen tarjosi tosi vahvasti maahanmenoa, istuminen oli "unohtunut". Pitää muistaa vahvistaa myös muita asentoja, sillä mulla on jo Nika, joka tiukassa tilanteessa tarjoaa aina ja vain maahanmenoa... Muun Oma teki vauhdikkaasti, omaan tyyliinsä huolettomasti. Seuruutukset kivoja, käännöksissä jää välillä väljiksi, mutta korjaa asennon niiden jälkeen ja pysyy hyvin temmonvaihdoissa. Jätöissä jäi hyvin, mutta paluussa saattoi ennakoida perusasentoa tai ottaa sivuaskeleita seistessä. Oman tasolle ihan ok. Luoksetulo ihanan vauhdikas, kuten aina. Oman kanssa ei ole missään vaiheessa tarkoitus mennä hinkkaustokoon, sillä siinä vaiheessa sitä joutuisi melkoisesti korjailemaan ja osa tekemisen ilosta voisi karsiutua (jonka kautta agility kärsiä). Pyritäänkin Oman kanssa, että olisi "ainakin liki sinnepäin" ja mietitään sitten sitä rallytokoa.


Nikan kanssa seuruutusongelmat tuntuvat hälvenneen, innokkaasti tekee. Jättöjä otettiin tosi vähän, mutta ne oli ihan normaalit ja ok. Nika palkkautuu huonosti leikkimisestä, mutta otettiin alkuun huvikseen narunvetoa ja nakkasin pari kertaa palloa.


Vea oli Vea, nyt sen kanssa on tehty jättöjä jo kaikkiin asentoihin. Istuminen oli vahvoin, maahanmeno ja seisominen tarvitsevat suuremmat käsiavut. Seuruutuksissa pallopalkalla aika väljä, joten otettiin namin kanssa. Parempi. Ilman houkutteluja saattoi välillä haahuilla sivulle, mutta suurimman osan ajasta tasolleen sopivan tiivis. Temputteli iloisesti ja leikki, nokkelana koetti saada minua jahtaamaan itseään, mutta pyysin ennemmin luokse.
Olen ajatellut, että voisin pyörähtää kokemuksen vuoksi joissain mätsäreissä, joten harjoiteltiin Vean kanssa juoksentelua. En ole tässä vaiheessa opettamassa sakukehämäistä juoksua, vaan perus vierellä kipittelyn. Tämä sujui ilman suurempaa häiriötä oikein hienosti. Samoin seisottaminen onnistuu, joskin joutuu välillä vähän avittamaan, että jalat asettuisi nätimmin.
Jälkiedit: Unohtui se juoksenteluvideo. Koetan lisätä bloggerin omalla toiminnolla, toimiiko? Onko Youtube parempi?



Keskiviikkona käytiin rally-tokon alkeistunnilla Oman kanssa. Alkeet kun olivat kyseessä, niin harjoiteltiin lähinnä miltä kyltit näyttää, missä ne suoritetaan ja millaisia temppuja saattaa tulla vastaan. Oma osasi hienosti sivulle- ja eteentulon, sekä seuraamisen. Uutta tuli, kun koetettiin oikealla puolella. Koira ja omistaja olivat molemmat mennä solmuun ja hyvä jos edes taivuin siihen suuntaan! Kotiläksynä harjoittelemme siis perusasentoa myös väärälle puolelle ja takaakiertoa molempiin suuntiin. Ei pitäisi olla kovin vaikeaa, kunhan Oma hiffaa idean.
Lisäksi millonhan oon viimeks tehnyt Oman kanssa mitään hihna kiinni! Enhän mä osaa pitää namia, hihnaa ja ohjata koiraa ja sanoa vielä jotain käskysanaa. Sit jos olis vielä tarkoitus naksutella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti