maanantai 1. huhtikuuta 2013

Liidellen

Omatoimiaksa hallilla. Ykällä ja Vealla oli jotenkin ylitsepääsemättömän kivaa, joka aiheutti sen, että alkuun kimitettiin vuorotellen ja/tai kilpaa toisen kanssa. Vean kanssa oltiin ihan rauhassa ja hengailtiin, koetin laskea volyymejä ja teetin helppoja temppuja, joista pystyi palkita ja kiinnittää keskittymisen minuun Ykän sijaan. Pari kertaa piti myös sanoa napakammin, kun koira ei omalta mölinältään kuullut mitään. Kohta puoliin muisti, että ei pääse tuolla tapaa tekemään yhtään mitään ja rauhoittui.

Valitan eläintensuojeluun!


Tytöt eivät onneksi ota pulttia palveluskoirien älämölöstä, vaan ovat rauhassa. Tätä hyvää esimerkkiä yritän hieroa Veaankin, kyllä se välillä onnistuu. Oma ei ollut tänään varsinaisesti minulla hyppyytettävänä, vaan koetan saada kaveria huijattua mölleihin sen kanssa joskus. Agikisaaminen tässä vaiheessa olisi liikaa minulle. Estekilpailut hevosillakin tyssäsivät siihen, että vaikka harkoissa pysyin selässä ihan minkä tahansa eläimen kanssa tai missä hypyssä vain, niin kilpailuissa miltei omatoimisesti heittäydyin alas satulasta... Hermot, ne hermot.
Nikan kanssa aloitin yhden esteen eteenlähetyksellä. Otimme koko ajan lisää etäisyyttä ja lopussa Nika irtosi tosi hyvin. Kynnykseksi nousi kuitenkin, että olisi pitänyt treenata samalla kentällä kuin Oma ja poliisi-Nika ei oikein tahtonut keskittyä. Onnistuneen suorituksen jälkeen vaihdoimme kenttää.
Teen usein aika suoraviivaisia ratoja, joten tänään kokeilimme tällaista:


Joka oli ihan hyvä päätös, sain harjoitella erilaisia ohjauksia ja lähestymisiä. Nikan piti vahtia ettei se juossut jalkoihini. Takaakierto vitosen ja kutosen välissä meni hienosti kunhan oltiin ensin vähän sählätty, vaati aika lähelle viemisen, että hyppäsi.
Sitten bongattiin toinen rata, jota piti kokeilla myös:
Mittasuhteet ja välit varmasti väärin, mutta tää on taas tätä suuntaa-antavaa. En malttanut olla kokeilematta kerran Oman kanssa ennen sen "kakkosohjaajaa", kokeilin myös Nikan kanssa, mutta se oli selvästi jo väsynyt ja eteni tahmeanlaisesti.

Oma hyppäämässä, antaa videon puhua puolestani.

Ja Nika, jo vähän väsyneenä. Ihan en tiiä, että mitä tuossa lopussa touhuan...

Vea sai tällä kertaa vain leikkiä parin eri ihmisen kanssa ja mennä pari kertaa putkeen. Hallissa oli paljon extrahäiriötä (Ykän ja bortsupentuvieraan haukkua, Nika tekemässä rataa vieressä), mutta pentu ei ottanut paineita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti