keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

NIKA 7 VUOTTA!


Jippii, hilpeä synttärisankari!
27.03.2006 Gonnabe-kenneliin syntyi neljä urospentua ja yksi narttupentu - Nika. Veljet ovat kaikki päässeet meiltä hukkumaan, pojista olisi kiva kuulla!

Kuvan on ottanut Kristina Lehtomäki, Nika vasemmalla
Olin etsinyt toista koiraa ja tämän pentueen Saga-emo ihastutti. Sitä paitsi olihan minulla jo hyviä sheltti- ja kennelkokemuksia maailman parhaasta Myrasta! Kasvattaja siinä varoitteli, että tämä voi olla sitten vähän vaativampi pentu kuin Myra. Ainoa narttupentu muilutti veljiään ja taisi muutenkin periä emonsa luonteesta yhtä ja toista. En voi sanoa, että matka on ollut aina tasaista tai helppoa, mutta opettavaista se on ollut. Kun Myra opetti minulle kuinka koira voi olla ystävä, Nika opetti minulle mitä todella on koiran kouluttaminen. Nika ei ehkä ole kova kuin monet PK-rotuiset, mutta siitä on halutessaan mihin vain ja paimenena palveluhalu ei heti lopu kesken.

Nelikuisesta honkkelista--
--kaunottareksi.
Pystyt korvat, mutta asenne kohdillaan!
Nika on joukkomme "sennu" ja on tähän mennessä harrastanut paimennusta, tokoa, agia, jälkeä, viehettä ja vetoa... ainakin. Näistä omimpia lajeja ovat ehdottomasti paimennus ja toko, jossa pari starttia takana.


Nika on myös kuvattu kyynäriltään ja lonkiltaan terveeksi, se on ollut koko ikänsä hyvässä kunnossa. Shelttityttö on käynyt myös luonnetestissä, joka tuloksiltaan kuulosti hyvin Nikamaiselta:
"Terävyys, eli miten se itseään puolustaa—ja sehän puolustaa. Se on aika tömäkkä likka selkeesti--"
"Se tuli ihan räkä roiskuen täysillä päin, että ei sinne ollut mitään asiaa."
"--puhutaan monesti ihan tuomareiden kesken 'puhtaan vilkas koira', reagoi kaikkeen oikea-aikaisesti, keskittyy juuri siihen mihin pitää, ei kattele ylimääräisiä."
"Se on ihan kasassa oleva koira, siihen se pisti nytkin (arvostelun ajaksi) makuulle. Pikkasen se paineistui, mutta selvittää erittäin hyvin kaikilla neljällä tassullaan seisten ja juosten nämä paikat, ei mitään ongelmaa. Hyvä hermorakenne, hyvä koira."
"Eli se on pehmeä koira. Onneksi se on sen verran rohkea, että sillä on sitä toimintakykyä. Sen ei tarvitse kaikkeen reagoida tai ottaa kantaa, se selvittää varmaan normaalielämää ihan hyvin."
"--hän on kuningatar omalla maallaan – muut saavat häntä lähestyä, mutta hänen ei tarvitse."
 Seuraavaksi suunnitelmissamme olisi osallistua shelttien kinnervikatutkimukseen terveenä koirana, samalla Nika osallistuu geenitutkimukseen.

Huomaa mutkin!
Sama matka

Nika on elämässään matkustanut, tavannut kymmeniä koiria, asunut miltei tallin pihapiirissä, selvittänyt kaikenlaisia arjen tilanteita ja ylipäätään muokkautunut luottokoirakseni. Pientä, pippurista shetlantilaistani en vaihtaisi mihinkään mistään hinnasta.


Hyvää syntymäpäivää Nika ja kiitos Gonnabe-kennel ihanasta koirasta!

2 kommenttia:

  1. Onnea Nikalle! Silloin, kun se oli meillä ja naksutinkoulutin sitä, sain sen 1) peruuttamaan ja 2) murisemaan. Alla paras otokseni Nikasta.

    http://i240.photobucket.com/albums/ff110/sagaberranniittyvilla/zzzt/nikalenta.jpg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava pallopotretti!
      Tänään Nika oppi keräämään lelut koppaan ihan käden käänteessä, koira jota en saanut nostamaan mitään! Tuu herättelee joskus se murina uudestaan, Nika varmasti muistaa kelle piti irvistellä.

      Poista