tiistai 26. maaliskuuta 2013

Hyvänmielentreenit

Ulkona paistaa aurinko ja lasitettu parveke lämpenee ihanasti, koirat ja vapaapäivää viettävät ihmiset nauttivat!



Tänään oli treeneissä jostain syystä tosi hyvä fiilis alusta loppuun. Aloitettiin jälleen henkilöryhmällä, jossa Vea lähestyi rennommin vaikka yhä tahtoikin käydä haistelemassa ihmisiä. Sallittiin tässä vaiheessa, en ottanut edes varsinaista seuruutusta, vaan käveltiin serpentiiniä ja pujottelua palkiten kontaktista. Vea sai mennä hetkeksi takaisin autoon kun muilla otettiin henkilöryhmää. Kun otin sen jälleen kentälle en aloittanut heti mitään liikkeitä, vaan käveltiin vaan löysällä hihnalla kentän laidoilla. Vea sai haistella, katsella ja palkkasin kun se kiinnostui minusta.
Tämä selvästi rentoutti jonkin verran Veaa, joka kyttäsi paljon vähemmän muita koiria ja oli kaiken kaikkiaan rennompi koko treenien ajan vaikka menin paljon rohkeammin muiden läheltä ja välillä "hain häiriötä". Jonkin verran myös leikittiin ja hassuteltiin.

Jättöjä ensin istumista ja maahanmenoa, seuruutuksessa käsky ja avuksi pysähdyin itsekin. Siirtyminen hihnanmitanpäähän koiran eteen ja takaisin sivulle. Kun tulee kontakti seuruutuksen jatkoa pari askelta ja palkka. Nämä menivät hyvin, istuminen ilman käsiapua ja maahanmenossa käsiapua häivyttäen. Pari kertaa nousi maasta, mutta kävin pyytämässä takaisin, menin uudestaan eteen ja palasin sitten vasta vierelle. Kun homma sujui otettiin mukaan myös liikkeestä seisominen. Veaa on seisoteltu pennusta pitäen valokuvien ottamista varten, joten tämä nyt tuli tosi helposti mukaan. Näytin kädellä pysähtymisen, siirryin eteen (vähän lähemmäs kuin maahanmenossa ja istumisessa) ja palasin vierelle, seuruutus ja palkka. Ei mitään ongelmaa.
Luoksetulot ilman pitäjää (kouluttaja seisoi Vean lähistöllä). Vierellä istumaan, odotuskäsky ja rauhallisesti liikkeelle. Ei ongelmaa, tällä kertaa ei karkaillut minnekään. Näissä sain vinkiksi lähteä seuruutuksessa toisella jalalla liikkeelle ja jätöissä toisella. Luoksetulossa kääntymisen jälkeen pari askelta koira kohti, jolloin se ei ehkä tulevaisuudessakaan ennakoisi luoksetuloa (odottaa käskyä vasta kohtitulemisen jälkeen).
Seuruutuksia mikropätkissä normikäyntiä, vähän pidempiä pätkiä juosten ja hitaassa kävelyssä. Käännöksiä hengitysapujen kanssa. Myös pujottelua, kasia ja jalkojen välissä seuraamista (joka tuntuu olevan Vean mielestä hauskinta). Siirtymisiä sivulta eteen ja taas sivulle, täyskäännöksiä paikallaan. Jonkin verran myös ilman hihnaa.
Eteenlähetystä namikannella. Nyt pääsi jo aika pitkää matkaa, Vea muistaa kannen ja kerran olisi tahtonut päästä sinne niin kovasti, että pääsi haukahdus! Otettiin uudestaan aavistuksen pienemmällä vireellä, että pysyi nahoissaan.
Laukauksia kuutisen kappaletta, leikittiin, seuruutettiin ja etsittiin nameja. Eka laukaus sattui tulemaan niin, että seistiin vain paikallaan jolloin katsoi äänen suuntaan, muttei häiriintynyt.

Muissa uutisissa, Oma voitti nameja osallistumalla erään foorumin kuvakilpailuun. Ideana oli ottaa hassu kuva koirastaan - tällä superkuvalla sietääkin kahmia palkintoja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti