torstai 2. toukokuuta 2013

Peltoa ja hölkkää


Lauma kasvaa kokoa ja näköä, alla sama paikka viisi kuukautta sitten!


Perjantaina ja lauantaina normielämää, lenkkeilyä, peltoilua jne. Nyt kun on saatu vähän aurinkoa ja lämpöä, on ihana vaan oleilla pellolla ja kuljeskella metsissä. Siitepölyallergikolle tämä riemu on kyllä lyhytaikaista, sillä pian puhkeaa kaikki oikein kunnolla ja sitten vedetäänkin doupattuna kesään asti. Nautin kuitenkin niin pitkään kuin ehdin!
Pyllyt ja pyllypäät!



Tyttöjen bot-loimi saapui ja sopii molemmille. Kunhan olen rahoissani ja Vea tuosta kasvaa edes suunnilleen lopullisiin mittoihinsa, hankin toisenkin shelttikokoisen ja yhden veakokoisen, nyt pienien täytyy kuitenkin jakaa ja Vean pärjätä ilman. Sheltit rakastavat erityisesti sitä kun puen niille kaikenlaisia hirveitä loimia, valjaita ja paitoja, joten ilmeet malleilla ovat sen mukaiset... Nikalle sovittaessa en ollut vielä säätänyt jalkalenkkejä, roikkuvat siksi tuolta. Kuvatkin taas ihmeen karmeaa laatua.


Sunnuntaina agilityssä kaikki koirat mukana, meillä oli namitäti apukäsinä, joka ohjaajien juostessa jutteli odottelijoiden kanssa ja syötti herkkuja. Ihanan hiljaista ja rauhallista! Veakin osasi oikein siivosti pistää aloilleen ja odottaa. Menimme tämänmoista rataa:


Eli aika simppeliä edestakaisinjuoksua, jossa isoimmat haasteet olivat erilaiset esteet. Omalla taas vieras kuski, itse ohjailin Nikaa ja Veaa. Nikalla muu menee hienosti, mutta kepit ovat vielä hitaat ja keinu on sille paha paikka. Keinu mentiinkin vain yhdellä kierroksella hitaasti ja vielä harjoitellen. Irtosi kivasti eteen 5-8, kepeissä tosiaan tekniikka vielä hakusessa, mutta alkaa löytyä. Toisella kierroksella jätettiin keinu väliin ja lopussa juostiin vielä rata ilman keinua tai keppejä, jotta saatiin vain helppoja esteitä ja kiva vauhti.
Omalla suhteellisen samat jutut. Sillä jätettiin keinu kokonaan väliin ja puomilla oli jotain häikkää (minun kanssa ei, en tiedä onko vain eri ohjaustavoista kiinni - itse kun olen vasenkätinen). Ensimmäisellä kierroksella Oma räki kepit jotenkin miten sattui, mutta seuraavilla kerroilla meni jo hienosti. Irtosi hyvin eteen.
Vean kanssa ei otettu mitään revittelyä tai vauhditusta. Keinun ja kepit jätimme väliin, puomi käsiavun kanssa, samoin rengas. Aika pätevästi Veakin kuitenkin jo ohjautuu oikeisiin suuntiin ja putket ovat hirmukivoja!

Lenkit alkaa usein sillä, että Vea säätää vähän omiaan...
Oikealla Nika ilmoittaa, että nyt loppui se takapuolessa roikkuminen...

Vetoleikki!
Alkuviikko oli jälleen remmeilyä, temppuilua, normielämää ja vetohommiin tutustumista.
Vappuna kävimme aamulla juoksentelemassa ja harjoittelimme hiljaa "lähettämistä". Lähinnä Veaa pannasta kiinni, pallo nakataan vähän matkan päähän ja kun koira istuu hiljaa, käsky ja irtipäästö. Tällä jos saataisiin hiljakseen hakulähetyksetkin vähemmän kiljahteleviksi. Kun oltiin juostu, lähdettiin kyläilemään kissojen luo ja vappua viettämään. Koirat olivat kiltisti ja rauhassa syöden luita, leikkien ihmisten kanssa ja välillä haistellen kissoja.

Mahdunpas!

Nyt Vealla on ikää jo yli 6kk, painoa +15kg ja korkeutta n.50cm! Komea pikkutyttö siitä on tulossa, tämän nopeammin ei mielestäni tarvitse kasvaakaan. Liikkeet ovat yhä välillä sen verran pentumaisen holtittomat, että parhaiten pysyy kasassa kevyemmällä "buildillä". Myöhemmät ikävuodet ovat sitten massan keräämistä varten.


 

Oma harjoittelee vähän erilaista temppua. Se ponnistaa reidestä ja tekee voltin taaksepäin. Temppu on harjoitusvaiheessa, eikä kuva oikeastaan tee sille oikeutta...





Nikalla on sunnuntaina tokokisat, saa nähdä miten menee, toivottavasti tällä kertaa ykkönen. Käydään tänään tekemässä vikat treenit ja sen jälkeen Nika saa odotella rauhassa kisoja (ellei innostuta huomenna käymään mölli-agissa sen kanssa - saa nähdä!)



Harjoitellaan Vean kanssa tosiaan hölkkäilyä, mennään lyhyitä pätkiä vasta, hiljakseen pidennellen. Tämän päiväinen retki oli n. 2km, josta about puolet hölkättiin ja puolet käveltiin. Alussa ja lopussa on "jäähdyttely". Juostaan ainoastaan hiekkateillä, jos tulee asfalttia, niin ajoitetaan se niin, että siinä vaiheessa olisi muutenkin kävelypätkä. Vea ei ole osoittanut suuria väsymisen merkkejä, mutta oikeastaan parempi niin. Tietääpähän ettei etene liian nopeasti.

  
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti